loading...

Ervaar MANFULNESS!

Kom kennismaken!

Geïnteresseerd in wat MANFULNESS voor jou kan betekenen?

  Conflict: Loop je weg of blijf je aanwezig?

  • DoorLars Ros
  • 05/04/2019

  Vooral in dit deel van de wereld gaan we conflicten graag uit de weg of gaan we er met een gestrekt been in. Toch weten veel mannen dat het weinig zin heeft om zo met conflicten om te gaan.

  Maar hé! Wat is het alternatief dan?

  Voordat we het conflict meteen willen oplossen eerst een paar vragen:
  Kun je wegblijven van het gevecht aangaan?
  Kun je wegblijven van een quick fix?
  Kun je vanuit een neutrale positie observeren?
  Kun je écht luisteren naar wat er gecommuniceerd wordt?
  Kun je oprechtheid bekrachtigend gebruiken?

  Stel nou eens dat op al deze vragen ‘ja’ mogelijk is? Dan ontstaat er iets nieuws!
  Juist dat nieuwe, dat onbekende, is vaak de reden om het conflict uit de weg te gaan of onopgelost te laten. Terwijl dat nieuwe vaak de oplossing is voor betrokken partijen, het blijkt de doorbraak te zijn waar al zo lang naar gezocht wordt.

  Hoe leer je omgaan met het onbekende? Door eerst onderzoek te doen naar waar jij werkelijk voor staat. Door werkelijk in contact te staan met je intuïtie. Door krachtig en rustig te zijn van binnenuit. Kortom persoonlijke groei is cruciaal om aandachtig te kunnen blijven in een conflict.

  Denk eens over de conflicten die je uit de weg gaat in je relatie, thuis, op straat, in het verkeer, je gemeente, bedrijf of netwerk. Hoe zou het zijn om hier het verschil te kunnen maken? Manfulness faciliteert mannen die daar oren naar hebben, mannen die het onbekende aan willen gaan. Mannen die, ook in conflict situaties, opmerkzaam, gedisciplineerd en krachtig willen zijn.

  Manfulness maakt elk conflict dat zich aandient het belangrijkste conflict om van te leren, mannen leren conflicten volledig aan te gaan. Manfulness is dan ook gericht op de man en zijn omgeving, zodat mannen het bekrachtigende verschil kunnen maken vanuit bewustzijn, aanwezigheid, daadkracht en draagkracht.