loading...

Ervaar MANFULNESS!

Kom kennismaken!

Geïnteresseerd in wat MANFULNESS voor jou kan betekenen?

  De drie Bouwstenen

  • DoorGuido Stalman
  • 05/04/2019

  Manfulness is een krachtige combinatie van de beste tools uit mindfulness, yoga, en persoonlijke ontwikkeling voor mannen. Manfulness geeft inzichten en gereedschappen waardoor jij nog meer sturing kunt geven aan de kwaliteit van jouw leven. Meer focus, meer ontspanning, meer plezier en resultaat.

  Het programma is opgebouwd uit 3 bouwstenen.
  Laten we eens beginnen met de eerste bouwsteen.
  1. Richten van aandacht en energie
  a. Aandacht trainen
  b. Focus / visie bepalen

  Door jouw ‘aandachtspier’ te trainen wordt het steeds makkelijker om jouw aandacht en energie op die dingen te richten, waar je ze op wílt richten. En wordt je steeds minder geleefd door de waan van de dag. Die aandacht trainen we door middel van meditatie, yoga en andere praktische tools.

  Als je die aandachtspier gaat trainen is het essentieel om glashelder te hebben waar jij jouw aandacht en energie in wilt investeren: jouw hogere doel, jouw focus of visie.
  Wanneer je deze nog niet helder hebt is het mogelijk dat veel van je aandacht en energie weg lekt naar onbeduidende zaken. En als jij geen helder doel hebt, heb je een doel: jouw doel vinden.

  Dan de tweede bouwsteen.
  2. Verkrijgen van inzicht
  a. Bekrachtigend patronen (deze bouwen)
  b. Niet-bekrachtigend patronen (deze demonteren)

  Door regelmatig te mediteren of yoga te beoefenen krijg je inzicht in welke patronen jij jouw aandacht en energie in investeert. De ongetrainde aandacht is vluchtig. Proberen we deze ergens op te richten, dan is de kans groot dat deze na een korte tijd afdwaalt.
  Door op te merken waar die aandacht naar keer op keer naar toegaat (plannen, zorgen, verlangen) krijg jij inzicht in hoe jij jouw eigen (on)rust creëert.

  Hierdoor leer je welke patronen je tegenhouden in je zakelijk en privé leven, en welke patronen vóór je werken. Je krijgt gereedschappen om helpende patronen te bouwen en niet-helpende patronen te demonteren.

  Dan de laatste bouwsteen.
  3. Vriendelijker voor jezelf
  a. Zelf-zorg
  b. Zelf-acceptatie (groei versneller voor je persoonlijke ontwikkeling)

  Zelf-zorg gaat over de dingen doen waardoor jij gelukkig en gezond wordt en blijft. Dit is geen egoïsme. Wanneer jij beter voor jezelf zorgt kun je ook beter voor de ander zorgen.

  Zelf-acceptatie gaat over het stoppen met weerstand bieden of vastklampen aan die patronen die ons niet verder helpen.
  Laten we piekeren eens als simpel voorbeeld nemen. Wat gebeurt er wanneer je merkt dat je aan het piekeren bent, terwijl je iets anders wilt doen zoals slapen, ontspannen, of luisteren naar je partner? Het is vrij normaal om weerstand te bieden door het proberen weg te drukken, om het te veroordelen of te gaan piekeren over hoe jij van het piekeren afkomt. Door de weerstand die je biedt voedt je het alleen maar.

  Soms is het lastig om er niet in mee te gaan en kies je (on)bewust voor het blijven hangen in het piekeren, omdat je het gevoel hebt dat wanneer je het oplost, je wel rust zult vinden. En gooi dus jij in veel gevallen olie op het vuur van dat niet-helpende patroon.
  Hoe zou het zijn als je een dergelijk niet-bekrachtigend patroon d.m.v. de 3e bouwsteen gewoon kunt laten zijn? Zonder oordeel, afkeer of reactiviteit?

  Hoe zou het zou als je dit patroon al in een heel vroeg stadium herkent d.m.v. de 2e bouwsteen?

  En hoe zou het zijn als jij vervolgens steeds makkelijker kunt kiezen waar je écht je aandacht in wilt investeren d.m.v. de eerste bouwsteen?

  Kortom hoe zou het zijn als jij meer sturing hebt over jouw eigen levenskwaliteit?

  Welkom bij Manfulness.