loading...

Ervaar MANFULNESS!

Kom kennismaken!

Geïnteresseerd in wat MANFULNESS voor jou kan betekenen?

  Waar wij voor gaan:

  • DoorGuido Stalman
  • 23/04/2019

  Waar wij voor gaan zijn mannen die verantwoordelijkheid nemen voor problemen die veroorzaakt zijn door zichzelf of door anderen. Mannen die weer aan het roer staan en om zo meer invloed uit te oefenen over hun eigen leven, geluk en gezondheid.

  Begrijp het niet verkeerd: Dit heeft niets te maken met blamen en shamen.
  Deze verantwoordelijk oppakken op een nieuwe manier

  dus daarom kunnen we dit vanuit onze eigen paradigma niet alleen. Daar is hulp bij nodig. Hulp van mannen.

  Dit is wat mannen onderling moeten gaan. Dit alleen doen is ons tot nu toe nog niet gelukt. Ook omdat dit een collectief probleem is. Het beeld van een echte man is een oud, collectief patroon.

  Er zijn heel weinig mannen die een goed voorbeeld hebben gekregen van hun vader, en die weer van hun vader, etc. Oftewel we gaan zo’n 3 tot 4 generaties terug waarin mannen geen goed voorbeeld gedrag hebben gezien. Dus hoe kunnen we dan in hemelsnaam daarin stappen vanuit je eigen wereld, daar heb je een gezamenlijke actie bij nodig.

  Dus mannen weten niet zo goed wat echt man-zijn nou echt inhoudt omdat zij niet het juiste voorbeeld hebben gehad, er heerst een maatschappelijke blame-shame/ wij-zij cultuur.

  Waar wij voor staan is dat we wel verantwoordelijkheid nemen voor daderschap, onze eigen ontwikkeling, het ongeluk dat er is zowel intern als extern.

  Wij vragen de mannen niet alleen om eigenaar te zijn van het probleem, maar ook leiderschap te nemen richting de oplossing ipv van buiten ons te zoeken.
  Je hoort zoveel mannen zeggen; ja als ik, ……, dan….
  Als ik geld heb dan, ….
  Als ik een fijne relatie heb dan,…
  Als m’n lijf goed voelt, dan….

  Maar dat als dan is wegschuiven van eigenaarschap, je bent eigenaar van de situatie en daar mogen wij leiderschap in nemen, dat is waar MANFULNESS voor staat.