loading...

Ervaar MANFULNESS!

Kom kennismaken!

Geïnteresseerd in wat MANFULNESS voor jou kan betekenen?

  Alles is energie, ja dus?!

  • DoorLars Ros
  • 29/10/2018

  Toen ik 25 jaar geleden sprak over energie, werd er heel raar naar me gekeken. Inmiddels zeggen veel mensen makkelijk dat ‘alles energie is’. Fijn, maar… Hoe kan het dan dat je moe wordt, of leeg loopt, of geen puf meer hebt? Als alles energie is, hoe kun je daar dan gebruik van maken?

  In de yoga wordt die energie ook wel Chi, Ki, Prana of Shakti genoemd.

  Oh! Gaan we zweverig worden?

  Wacht even, laat de deur nog even op een kier staan. Ik ben namelijk als technische bedrijfskundige op onderzoek uit gegaan:

  Waarom? Omdat ik me te vaak uitgeput voelde en meer energie wilde hebben. Na het werk instorten en dan veel slapen zonder echt uit te rusten voelde niet oké en er waren te veel mensen om me heen die wél vol energie bleven. Als zij dat kunnen, dan kan ik dat toch ook!?

  Wat ben ik gaan onderzoeken? Wat de 5000 jaar oude yoga-leer hier over zegt. Dat blijkt een ervaringsleer te zijn. Heerlijk! Niks geloven of slikken als zoete koek. Dus zelf ervaren door middel van eenvoudige oefeningen, waarbij je leert om je lijf beter te voelen. Zo ervaar je hoe je energie blokkeert of juist laat stromen.

  Hoe heb ik het onderzocht? Door (inmiddels al 22 jaar) yogaoefeningen te doen en te ervaren of ik daardoor meer energie voelde. En of ik mijn energie beter kon richten en gebruiken. Zelf die ervaringen opdoen, want iemand geloven ligt me niet zo, zelf ervaren is mijn motto.

  Wat levert het op? Ik zit veel beter in mijn vel, kan mijn energie veel beter richten én voel me veel vitaler. Hierdoor is mijn nieuwsgierigheid nog meer aangewakkerd, want daar wilde ik wel meer van. Ben dus verder gaan onderzoeken, meer tools vanuit yoga en mindfulness gaan toepassen.

  Gelukkig heb ik hier ook een ‘broer’ in gevonden: Guido. Hij heeft nóg meer onderzoek gedaan naar kennis van hoe de mind werkt. Daarom hebben we onze kennis en ervaring gebundeld in Manfulness.

  Manfulness combineert de kracht van de mind met de ki-kracht. Waarom? Omdat, wanneer ze samenwerken, ze onoverwinnelijk zijn. Wij zijn graag je gids bij het ontdekken van de technieken en hoe je deze kunt ervaren en beoefenen.

  Meer weten: Volg een kennismakingsworkshop ->